Ons verhaal

Ons verhaal

De Wandelaar stelt zich graag aan u voor als een bucolisch Bed & Breakfast.
Bucolisch, want onze comfortabele kamers met ontbijt zijn landelijk in de volledige zin van het woord.

De Wandelaar bevindt zich langs een smalle grindweg, onder aan de flanken van de Westvlaamse heuvelrij en ver weg van alles wat ook maar naar stadse stress ruikt.

Wij, Kaat en Herman, willen u kennis laten maken met al het goede wat het landleven te bieden heeft: verfrissend groen, onbetaalbare rust, warme gezelligheid, gastvrijheid zonder grenzen.

Kom het ontdekken, laat u verwennen en stel vast dat dit een plek is om even bij stil te staan!

Geschiedenis

In 1977 ruilden wij de uitgestrekte Afrikaanse vlaktes, waar we een aantal jaren hadden verbleven, en waar we voor eens en altijd hebben geleerd wat echte natuur en onmetelijke rust werkelijk zijn, voor het veel beknopter maar niettemin verleidelijk Westvlaamse Heuvelland.

Een jaar later begonnen we aan het renoveren van ons droomhuis. Een boerderij die tot die tijd ‘Boertje Haeghe’ had geheten, naar de landbouwer die er zijn leven lang had gewoond en gewerkt.

De renovatie werd een werk van heel lange adem, stap voor stap, grotendeels met eigen handen, en met veel welwillende hulp van familie en vrienden. Vijftien jaar later mocht het resultaat er zijn.

En toen was de tijd stilaan rijp voor nieuwe en andere plannen. De oude koeienstal onderging een langzame maar heel grondige metamorfose. Waar ‘Boertje Haeghe’ ooit zijn koeien zat te melken, kunnen gasten nu genieten van een heerlijk hartig ontbijt, een verfrissende douche nemen, en de benen strekken na een deugddoende wandel- of fietstocht.

Op de zolder waar ooit het hooi lag opgeslagen staan nu comfortabele bedden op u te wachten om u van een heel stille en zachte nacht te verzekeren.

De schuur waar vroeger de varkens rondneuselden is gerestaureerd, opgebouwd met hennepblokken, leem en hout. Het is nu een aangename zitruimte met boeken, behaaglijke zetels en voluit zicht op groen.

Filosofie

De Wandelaar wil u de kans geven om even stil te staan bij het leven. Om de dagelijkse zorgen te laten voor wat ze zijn en enkele dagen volledig te genieten.


Wij willen het ont-haasten verheffen tot een kunst, wij willen u toelaten de natuur te be-leven in al haar aspecten en vooral willen wij lichaam en geest verwennen. Respect voor mens en milieu is ons adagium.

Ons ontbijt wordt daarom met veel liefde en geduld bereid met producten van gecontroleerde biologische oorsprong en huisgebakken desem brood.

Bovendien willen wij in eerste instantie een rustplaats bieden aan mensen die deze prachtige streek op een zachte manier willen verkennen en bewonderen: met de fiets of te voet.